Magunkról

Buda belvárosának új stúdiója

Az I. kerület kertes részén elhelyezkedő Budabeat stúdió könnyen elérhető tömegközlekedési eszközökkel, illetve autóval. Abban az esetben, ha autóval érkezel és az utcán parkolsz jegyet kell váltanod, azonban nálunk lehetőséged nyílik a stúdió udvarán is parkolni. Az új stúdiószobák  2009 januárjában készültek el, tehát nagyon barátságos és friss benyomást keltőek. Jelenleg két különböző zenei tapasztalattal rendelkező hangmérnök dolgozik a stúdióban, akik mindent elkövetnek a színvonalas munka érdekében.


Három elkülönített süketszoba

A  stúdió és a felvételi szobák viszonylag kisebb méretét kompenzálja felszereltsége, amely elegendő, ahhoz, hogy akár egy teljes zenekart is kiszolgáljon. Egyidejüleg 24 felvételi sáv áll rendelkezésre, egyenként vonali és mikrofon bemenetekkel. A hangmérnök a vezérlőből irányítja a felvételi folyamatot, miközben egyszerre akár három helyiségben egyidejüleg folyik a felvétel. Tehát az egyes sávokat a zenészek kívánalmainak megfelelően tudjuk úgy felvenni, hogy maguk választják meg a hallani kívánt más hangszereket, amely fontos a későbbi keverés során. A zenészek a felvétel során mind egymással, illetve a hangmérnökkel tudnak szóban és vizuálisan kommunikálni, fülhalgatón és ablakokon keresztül.


Vezérlő 360°-os látképe

A következő kép a Budabeat Stúdió vezérlőjéről ad 360°-os valóságos látképet. Kattints az alábbi képre a megtekintéshez.

budabeat controlroom 


Gitár és billentyűs szoba 360°-os látképe

A következő kép a Budabeat Stúdió gitár és billentyűs szobájáról ad 360°-os valóságos látképet. Kattints az alábbi képre a megtekintéshez.

budabeat pianoroom 

Ütős és dobos szoba 360°-os látképe

Ütős és dobos szoba 360°-os látképe.


Ütős és dobos szoba 360°-os látképe

A következő kép a Budabeat Stúdió ütős és dobos szobájáról ad 360°-os valóságos látképet. Kattints az alábbi képre a megtekintéshez.

budabeat drumsroom


Ének és más hangszerek helyisége

budabeat vocalroomEzek vagyunk mi!

Adam

"1992 óta keverek , maszterelek és szerzek zenét. Miután sok elektronikus produkcióban vettem részt a régi stúdiónkban 1995-1999-ig, azóta 2000-től nagyon sok énekessel és egyébb zenésszel volt alkalmam együtt dolgozni különböző műfajokban. Saját hangszerem a zongora, de általában, ha rákérdeznek a zenészségemre akkor én azt szoktam válaszolni, hogy a hangszerem a számítógép.

Szenvedélyem a POP és az AMBIENT zene, de dolgoztam sokat TripHop, DrumnBass, Jazzy Lounge és Techno műfajban is. Az akusztikus/népi zenék területén szintén volt szerencsém felvételezni pár együtessel. Továbbiakban az élőzenei hangosításban is szereztem tapasztalatot."

Homepage (több zenével) www.123audio.de

Adam (Hangmérnök)

Attila

"Zenei pályafutásomat még a ’90-es évek elején kezdtem kisebb együttesekben, ahol a demófelvételek során mindig én kerültem a keverőpult mögé. Ettől a pillanattól kezdve fogott meg a zenei rendezés és keverés varázsa. Később ezen az úton haladva a zenei ténykedéseimet ehhez igazítottam és vendéglátós zenei iparon keresztül az eseti hangszeres megbízásokig. Ezek után élő zenei hangosításokon vettem részt egészen a mikrofonos-kábeltekerő beosztástól a keverőpultig.

Majd hang és kép stúdiók következtek, mely során tapasztalataimat bővíthettem, mind zenei szerkesztés, valamint képvágás és zenei betétek írása terén. Mai napig továbbra is zenélek és írok zenéket. Zenei utazásaim során sok műfajban szereztem tapasztalatot, mint hangtechnikus és zenész. Ebből leginkább a rock és népzenei vonal emelkedik ki, de az elektronikus zenében is sikerült kalandoznom."

 

Attila (Hangmérnök)